There´s only one B in Brest.

Som liten parvel "lärde" jag mig att Europa var området mellan Brest och Brest. Alltså Brest vid franska Atlantkusten och Brest i Vitryssland, som då var gräns mellan Polen och Sovjet. Det här var mitten på 70-talet när någon intalade mig detta om Europa. Inte så långt senare blev jag vis nog att själv konstatera att Europa minsann sträckte sig ändå bort till Ural.
Den här sidan handlar om allt möjligt från Brest till bortom Brest.

10/3: Pakistanska svarttaxichaufförer inte att lita på. Terroristvänlighet kommer att stå Sverige dyrt.


10th of March:

Häromveckan var det "mansdagen" i Ryssland och de måndagen var helgdag i Ryssland.
  Att 8 mars (vilket tack vare - eller på grund av - kommunisttiden fortfarande är oerhört populärt i Ryssland) således är helgdag är naturligt.
  Ni skulle bara veta vilka gigantiska mängder blommor som säljs denna dag.

Det ologiska i sammanhanget är att 8 mars i år var i söndags.
  Men det var igår, måndag, det var helgdag och arbetsfri dag.
  Vissa saker kommer jag aldrig att förstå mig på i detta land.   

Häromkvällen åkte jag med något så ovanligt som en pakistansk svarttaxichaufför i Moskva.
  Svarttaxi är kanske inte rätt uttryck eftersom det i så fall finns tiotusentals svarttaxichaufförer i den här staden.
  Men grejen är att han var från Pakistan.

"Taxichaufförerna" är annars från Ryssland (föga förvånande), men framför allt från de före detta Sovjetrepublikerna i Kaukasus.
  Pakistanierns ryska var inte direkt vass och även om hans engelska var ännu sämre (eller i alla fall oerhört svår att förstå) konstaterade jag efter en stund att killen bott i Ryssland i åtta år.
  Innan krisen sysslade han med "business", oklart vad för slags, men att han numera jobbade som "taxichaufför".

Inte någon lysande sådan dock.
  Medan jag fokuserade på att försöka förstå vad han sade, så tog han fel väg till platsen jag skulle - och vips, så hade vi hamnat på en gata där det är stopp i trafiken under 20 av dygnets 24 timmar.
  Så även denna gång klockan halv tio på kvällen.
  Kör man fel i Moskva är man så att säga "körd".

Att göra en rundpall eller hitta en parallellgata går inte, så medan vi satt i denna helvetiska kö (trots att trafiken minskat med cirka 20% de senaste två månaderna) försökte jag berätta om min polare "Indiern" som bodde på Sheremetyevo-flygplatsen.
  Pakistaniern fattade dock ingenting och eftersom jag inte heller orkade lyssna på hans obegripliga teorier om bombdådet mot det Sri Lankesiska cricketlandslaget i hans hemstad Lahore... så betalade jag och promenixade till lokalen jag skulle.
  Det går ofta snabbare.

Läste en del statistik nyligen.
  Över 126 000 brott begicks mot barn i Ryssland förra året. Det resulterade i nästan 2 000 dödsfall.
  "Russian Investigation Committee meddelar också att 12 500 barn rapporterades som saknade, att nästan 50 procent av alla sexuella brott begicks mot barn och att var tredje våldtäkt begicks mot minderåriga.

Minst sagt skrämmande statistik.
  Å andra sidan meddelade ovan nämnda kommitté att det finns cirka 300 miljoner webbsidor med barnpornografiskt innehåll... vilket i mina öron låter något överdrivet.
  Så man kan ju fråga sig om den övriga statistiken är i under- eller överkant?! 

Hur man i Sverige kan tillåta att vänsterdrägg och invandrare skapar gatukravaller och vandaliserar Malmö är för mig en gåta.
  När jag berättar om detta här i Ryssland så står ryssarna - förståeligt - som stora frågetecken.
  Det som gör mig mest heligt förbannad är man i Sverige tar terroristers sympati.

Hur många länder skulle acceptera att det dagligen skickas raketer över gränsen, som det gjorts till Israel?
  Varför ska Israel acceptera denna beskjutning av korrumperade terrorister?
  Och hur kommer det sig att svensk media inte rapporterer om Israels samtida humanitära hjälp till palestinierna och att Israel i princip aldrig attackerat civila mål, trots att terroristerna har vapengömmor och ledningscentraler i skolor, sjukhus och andra offentliga byggnader?

Det är en väldigt stor risk att Sveriges terroristvänlighet kommer att stå oss dyrt i framtiden.


13 comments:

Anonymous said...

Mycket bra skrivet!

Anonymous said...

Instämmer med föregående talare (skrivare)...

/K

Anonymous said...

Den 11 januari skrev en viss herre: 'Vis av erfarenhet nöjer jag mig dock med att utlova "mer frekvent uppdatering än på sistone".'

Är 7 inlägg på 58 dagar verkligen en ökning...?

Anonymous said...

För varje Israel som dött i konflikten har samtidigt 100 Palestinier dött.Detta är ovedersägliga fakta. Tänk jävligt noga på det innan du kommenterar konflikten nästa gång.

Six Pints of Bitter said...

Mr Heavy Metal: Jo, jag vet... men nu jävlar ska det bli ändring på det.
Har du lagt ned den originalblogg... nu när du är "kändis"?

Six Pints of Bitter said...

Anonymous...: Din kommentar är så verklighetsfrämmande, tendiös och urbota korkad... att jag förutsätter att du var en av de nere i Malmö.
Det är tragiskt med alla slags dödsfall i konflikter (förutom - i det här fallet - när Hamasterrorister gör det), men du ska akta dig för siffror.
Men låt oss ponera att 1 / 100 stämmer. Dessa siffror skulle varit 1/ 1000 eller kanske t o m 1 / 10 000 om israelerna inte hade låtit bli att styra om robotar när det är risk att civila träffas och framför allt att man låter bli att bomba över huvudtaget när det är risk att civila träffas.

Nu är det tyvärr oundvikligt att civila drabbas, som i ALLA krig, men det jag kommenterar är det faktum hur förvånansvärt få de civila offren i Palestina är.

Och varför så få israeler som dött... faktiskt inte svårare än att de faktiskt skyddar sig, lever i källare och skyddsrum när terroristernas raketer skjuts in över bland annat Sderot.

Anonymous said...

Det är inget medvetet val att originalbloggen stannat av, men eftersom målet är ett nytt inlägg varje dag på den nya så är man rätt matt i pallet vid dagens slut. Dessutom slussar jag ju allt oftare in surr om oväsentligheter även där.

Six Pints of Bitter said...

Jag anser inte det du meddelar omvärlden är oväsentligheter.
Eller säg så här: Det "vanligt" folk kallar oväsentligheter, kallar jag ovärderlig kunskap.
//Jan Bachleda and Chuck Norris Rules

Anonymous said...

Jaså? Min kommentar är verklighetsfrämmande. Det är den tammefan inte. Det är ett faktum att det dör 100 Palestinier per död Israel. Googla själv!

Du tror att orsaken till att så få Israeler dör är att de skyddar sig? Så du tror alltså att Palestinierna VILL dö och ger fan i att skydda sig?? Vem är det nu som är "urbota korkad" som har gått på hela västvärldens massmediala judeindoktrinering och judeskuld sen andra världskriget?

Israel är överlägset på alla militära plan och massmördar Palestinierna som tar till det enda motvapen de har. Raketer! Tyvärr räcker inte de långt utan Israelerna kan fortsätta bygga sin mur och låsa in Palestinierna....som såklart då inte kan fly Israelbombningarna.

F.ö. verkar du tro att Israel s.k. varningar innan de bombar och flygblad och påstådda "snälla" bombningar är ett faktum och ett humanitärt drag. Har du inte begripit att det är en dimridå? Amnesty har skrivit " Israel har från flygplan släppt ner flygblad över Gaza där invånare uppmanas att lämna området även när de fysiskt hindras från att lämna området. Detta skapar ytterligare panik och förvirring bland Gazas befolkning, liksom telefonsamtal till palestinier från israelisk militär där palestinier uppmanas att lämna sina hem. " Amnesty skriver vidare...alltså det är så ohyggligt grymt att släppa flygblad över människor som inte kan ta vägen någonstans..."

Palestina är idag utsatt för blockad av stora delar av övriga världen. De får absolut ingenting. Bara absoluta livsnödvändigheter från hjälporganisationer. Försöker de fiska skjuts de ner av israeliska båtar.
Det är sorgligt att se att du som verkar vara en tänkande människa har fördunklats av västmedias fixering vid Hamas futtiga raketer. Det finns ett palestinskt folk också som lider nåt så in i helvete under sionistsvinens expansions och fördrivningsplaner. Men du ser inte det. Du verkar ha en konstigt syn på minoriteter. Obehagligt.

Och NEJ...jag har aldrig kastat sten iklädd maskering. Hur vore det att släppa på fördomarna några grader?

Anonymous said...

Hmm....Hur var det nu med uppdateringen??

//Örnen

andy 24 said...

Dags att leverera en liten historia nu till dina trogna läsare, din late djävel. Glöm inte att läsa senaste offside. Där kan du ta del av hur det sköts i en storklubb med svenska mått mätt.
F.d Säkerhetschefen

Anonymous said...

pizdulí pizdulí
pat paltávam agriblí

Anonymous said...

вали с нашаво фустырьланду свеннерассе