There´s only one B in Brest.

Som liten parvel "lärde" jag mig att Europa var området mellan Brest och Brest. Alltså Brest vid franska Atlantkusten och Brest i Vitryssland, som då var gräns mellan Polen och Sovjet. Det här var mitten på 70-talet när någon intalade mig detta om Europa. Inte så långt senare blev jag vis nog att själv konstatera att Europa minsann sträckte sig ändå bort till Ural.
Den här sidan handlar om allt möjligt från Brest till bortom Brest.

20/4: Joy Rahman - bakom lås o bom för alltid, förhoppningsvis. Verklighetsfrämmande jänkare.


20th of April:

Hade en diskussion med en amerikan häromdagen.
Alltså en sådan människa som är rätt verklighetsfrämmande, som amerikaner ibland, eller ofta, är.
Diskussionen handlade mest football vs Soccer.

Alltså det som är fullständigt självklart för hela världen, utom för amerikaner:
Fotboll spelas med fötterna och följaktligen heter sporten "football".
I hela världen utom i USA. Där heter sporten "soccer".

Amerikanen, som jag diskuterade detta med, hade naturligtvis stora problem att förklara logiken i detta. Eller snarare bristen på logik.
Lika stora problem hade han att förklara varför deras patetiska sport amerikansk fotboll kallas för football i USA.
"Den spelas ju för fan med händerna och enda gången det sparkas så kallar man in en speciell spelare från bänken under några sekunder", resonerade jag.

"Det är en gammal sport och vi har döpt den till det", försökte han.
"Ni kan döpa den till vad som helst, men varför "football" när den spelas med händerna och när riktig fotboll är bra mycket äldre än er patetiska handboll, där den längsta spelsekvensen är typ tio sekunder".
Med de orden svepte jag mitt glas och hoppade iväg med kryckorna.
Jag anser att min värdighet står högre än att diskutera logik och självklarheter med jänkare, som ändå inte fattar eller vill fatta.

På tal om självklarheter bör Anders Eklund naturligtvis låsas in för alltid.
En psykolog berättade för mig att vi vanliga människor inte förstеr hur skadad och sjuk en människa som Eklund är, samt att hans agerande är normalt, för honom själv alltså.
Därför kan man ju bli mer än lovligt förbannad på myndigheter, som trots att killen suttit inne och att man fått så många varningssignaler och tips, inte reagerat tidigare.

På tal om heligt förbannad.
Ni minns Joy Rahman. Kräket som tack vare svensk vänstermedia blev frikänd - och fick fett "skadestånd" - efter att ha suttit i fängelse i åtta år för mord.
Det är sannolikt den största rättsskandalen i svensk historia. Att han fick resning och blev frikänd, alltså.

Bevisat är att ingen annan än Rahman var inne i den mördade pensionärens lägenhet, men Rahman frikändes till slut eftersom man inte kunde bevisa att bandet som pensionären stryptes med verkligen var kom från lägenheten.
Så sjukt är svenskt rättsväsende ibland.
Ännu värre är kanske rättsväsendets och medias tystnad och icke-agerande gällande Rahmans tid innan fängelsedomen och framför allt under tiden på kåken.

Där inne var han, enligt samstämmiga uppgifter, torped, knarklangare, "ledare" för alls slags kriminalitet, etc.
Detta medan svenska kommunist-journalister målade upp snyfthistorier och hur synd det var om äcklet att han suttit "oskyldigt" dömd i åtta år.

I och för sig... mordet p
å pensionären och hans fortsatt kriminella liv innanför kriminalvårdens väggar må vara två olika saker, men någon jävla måtta får det väl ändå vara.
Eftersom fallet var sе uppmärksammat och allt talade för att Rahman verkligen hade utfört mordet på pensionären, så borde man kanske rimligen ha tittat på killens hela liv som en del i bevisföringen.

Nu har snubben i alla fall åkt dit igen. Han har häktats och även omhäktats för ett mord som begicks för cirka tre år sedan i hans hemland Bangladesh.
Även i det här fallet pekar allt på att Rahman mördat en person.

Intressant - och sjukt - är också att Rahman flydde till Sverige efter mordet. Och då dessutom fick svenskt medborgarskap!!!
Jo, sе funkar Sverige.
Till Rahmans "försvar" ska dock sägas att han är långt ifrån den ende kriminelle som fått uppehållstillstånd och/eller medborgarskap i Sverige.

Men man kan ändå inte lеta bli att häpnas över den svenska flatheten och blåögdheten.
Frikännandet till trots, killens grova kriminella liv är knappast okänt för kriminalvården eller polisen. Ändå får han svenskt medborgarskap.
Man mer än baxnar.

Jag förutsätter att myndigheterna i Bangladesh inte är lika flata som de svenska.
De visade det bland annat genom att snabbt klippa honom när han kom tillbaka till landet efter att ha fått "välgörenhet" i Sverige.
Det känns också som att media i Bangladesh varken är sjukt vänstervriden eller kämpar för att fria mördare.

Fan, ibland önskar jag verkligen att Sverige vore som Ryssland. Alltså inte en tillstymmelse till daltande.

Svensk media då? Det enda jag sett och läst är pliktskyldiga TT-telegram.
Vänstern som en gång fick honom fri är märkligt tysta nu när deras "älskling" åter är misstänkt för mord.
Den här gången lär de dock knappast kunna rädda honom.

Missade derbyt Cska Moskva-Lokomotiv Moskva idag. På grund av totalstopp i trafiken. Och jag menar totalstopp och helt utan möjlighet att ta någon annan väg.
Då pratar vi ändå söndag eftermiddag.
Något måste göras åt detta helvete.

Dagens citat:
"A fanatic is one who can't change his mind and won't change the subject".
- Winston Churchill


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

5 comments:

Anonymous said...

Det är uppenbart att du inte har mycket kapacitet i ditt huvud, kan du inte tänka så sluta prata. Joy var oskyldigt dömd förra gången och är nu drabbad utav något som kallas korruption, slå upp ordet om du inte vet vad det betyder. Med andra ord han är oskyldig till brott,så länge du inte ser det som ett brott att hälpa människor som blir utsatta för regelmässig diskrimination, vilket är vad han gjort i Bangladesh.
Läs på!

Anonymous said...

Det är uppenbart att du inte har mycket kapacitet i ditt huvud, kan du inte tänka så sluta prata. Joy var oskyldigt dömd förra gången och är nu drabbad utav något som kallas korruption, slå upp ordet om du inte vet vad det betyder. Med andra ord han är oskyldig till brott,så länge du inte ser det som ett brott att hälpa människor som blir utsatta för regelmässig diskrimination, vilket är vad han gjort i Bangladesh.
Läs på!

Anonymous said...

Nej, jag håller med, Rahman var klart skyldig till mordet i Sverige och nu har han hamnat hos ett rättsväsende som inte är lika politiskt korrupt utan kommer att ta hand om honom

Bo Bitter said...

Var inte löjliga! Det var endast en svag indiciekedja som pekade ut Rahman som mördare, det är dessutom klarlagt att han inte haft tidsmässig möjlighet att utföra dådet. Åklagaren var så desperat att hon började svamla om att Rahman rökte hasch ibland och spelade dagens dubbel en gång i veckan. Det skulle ha varit motivet till mordet! Ska man dömas på endast indicier enligt svensk rätt måste indiciekedjan vara mycket stark. Särskilt om det handlar om något så allvarligt som mord.

Lisette A said...

ang. Joy Rahma: Du påstår mycket men verkar veta lite. Hur kan du uttala dig om så starka saker som du inte har underlag till! Dumdristigt minst sagt!