There´s only one B in Brest.

Som liten parvel "lärde" jag mig att Europa var området mellan Brest och Brest. Alltså Brest vid franska Atlantkusten och Brest i Vitryssland, som då var gräns mellan Polen och Sovjet. Det här var mitten på 70-talet när någon intalade mig detta om Europa. Inte så långt senare blev jag vis nog att själv konstatera att Europa minsann sträckte sig ändå bort till Ural.
Den här sidan handlar om allt möjligt från Brest till bortom Brest.

21/10: Kaxig Stureplanstjej. Läkarkongress åt AIK. Mäktigt Luzhniki.

21 October 2007:

Läser att Ebba von Sydow, en icke-journalist på någon damtidning, gråter ut i medier dels för att hon blivit portad från några nattklubbar i Stockholm, dels för att hon utsatts för kränkningar via mail på grund av, eller tack vare, det inträffade.
Snacka om kvasivärld.
Men man har ju hört och inte minst förstått att den där fröken von Sydow under många år varit väldigt kaxig och framför allt gått med näsan väldigt högt när hon glidit förbi köer på Stureplan.

Inget fel i att hänga ute, men det finns något som heter respekt och distans... och det verkar inte fröken von Sydow ha fattat.
Att hon varit en synnerligen kaxig människa tyder ju också hennes ursäkt till nattklubbarna på och hennes "bortförklaringar" i medierna på.

Dessutom har detta inget att göra med kvinnoförakt.

Kaxiga människor, män eller kvinnor, råker ut för samma behandling vid "nederlag".
Sjukt att också denna "debatt" blir snedvriden. Det finns mängder av tjejer i Stockholm och runt om i världen som klär sig snyggt, stiligt och sexigt, utan att de blir "kränkta".
Det handlar om vad man har för attityd och hur man agerar.

Ryssland har varit i eufori de senaste dagarna efter segern mot England i EM-kvalet. Men frågan är om det räcker ändå. Kroatien lär lägga sig på Wembley mot England och Ryssland måste vinna i Tel Aviv mot Israel.
Det blir inte lätt.
Men det var sanslöst mäktigt på det fullsatta Luzhniki.
Kolla bara här.

aikååå är ju Sveriges mest patetiska förening. Dessutom lever alla dess anhängare i en låtsasvärld.
Läs bara detta nedan. Först lite bakgrund:

Hela den gångna vintern och våren så var, enligt ALLA aik:are, årets säsong enbart en transportsträcka fram till SM-guldet.
Man kan ju undra hur de resonerade då?
Anledning till att den svarta föreningen ändå ligger så högt i tabellen beror på de tre argentinarna som värvades i somras.
I somras alltså.
Visste ALLA aik:are redan i vintras något som inte vi andra fotbollsintresserade visste. Alltså att man skulle värva tre argentinare?!

Att aikååå skulle gå till gruppspel i Uefa Cupen har också - för alla aik:are - varit en självklarhet.
Detta trots att man i första kvalet förlorade mot ett lettiskt(!) gäng och med nöd och näppe lyckades vända hemma.
För två veckor åkte Solnas stolthet ut mot Hapoel Tel Aviv. På hemmaplan.
aikååå förklorade mot detta lag som ligger NÄST SIST i israeliska ligan och drömmen om 30 miljoner stannade just vid en dröm.

Samtidigt åkte Hammarby ur samma cup mot portugisiska Braga, ett lag som praktiskt taget varje år spelar Europacupfotboll och som sedan länge rankas i skiktet under Champions League-klubbarna; Porto, Benfica och Sporting Lissabon.
Alla som förstår något om fotboll (här exkluderas automatiskt alla som har några som helst känslor för aikååå) inser att det är klasskillnad på Braga och Hapoel Tel Aviv.
Dessutom var detta Bajens första förlust på tio matcher i Europa i år.
Det är en fantastiskt och för svensk fotboll unik bedrift.

Nedan är sms som kom den kvällen.
Här pratar vi obeskrivligt verklighetsfrämmande och blinda människor, som utan problem skulle kunna sysselsätta en hel läkarkongress:


"Passa på och njut de sista minuterna i Europa för er del. Det lär dröja innan ni kommer ut igen".

"Vi förlorade med klass. Förlust ja, men inga stora siffror. Men ni... 0-3. Hammarby kan inte vinna."

"4-0 var det visst. Skämma ut Sverige så där. Hela er förening präglas av en losermentalitet, så har det alltid varit och kommer att förbli".

"Vi förlorade mot ett lag som har en 16-delsfinal på meritlistan. VI FÖRLORADE MED 1-0. 1 FUCKING O. Ni förlorade med 5-2 mot ett lag som knappt kan stava till Europa.

Åter alltså... aikååå hade just åkt ut ur mot nästjumbon i israeliska ligan, som knappast är känd som någon kvalitetsliga.
Vad gör man då som aikååare? Jo, man lägger hela sitt liv och kraft på Hammarbys resultat.

"Vi förlorade med 1-0. 1 fucking 0"... kommer utan konkurrens att årets citat år 2007.

Jag kanske ska lägga till... att tre dagar efteråt kom ett sms som löd: "Sveriges största förening har bara 0-0 borta mot Trelleborg. Pinsamt".

Ni kanske förstår det där med stoff för en hel läkarkongress. Det krävs en sådan för att förklara hur man kan vara "världsmästare", men ändå förlora mot nedflyttningskandidater i Allsvenskan och israeliska ligan.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

3 comments:

Anonymous said...

Jo, för hur tjejer behandlas handlar förstås om hur de själva är helt och fullt. Om du blir kränkt, så är det antagligen ditt eget fel. Oerhört ogenomtänkt och lågt inlägg. "Icke-journalist" på någon dam-tidning var väldigt nedlåtande skrivit. Hon är bara chefredaktör för nätupplagan av Sverige äldsta tjejtidning. Intervjun var dessutom en vikitg reflektion över samtiden och det ökade näthatet. Men det är klart, att reagera på dödshot är väl gnälligt. Hon ska väl bara hålla käften antar jag, eftersom hon är tjej?!

Anonymous said...

Ha Ha. Världsklass på denna. Ang Ebba kan jag bara hålla med, jag har jobbat runt Stureplan i många år och skulle kunna släppa saker som inte lämpar i tryck. Sedan att du får en och annan feminist på halsen som inte vet någonting är bara bonus. Tycker media och Sthlm kunde porta den andra självutnämnda sk. journalisten också, Sofi Fahrman. Vad är det för några egentligen, blev dom dissade i någon dokusåpa eller. Hon är visst svärdotter till en mdiaprofil därav positionen. Vidriga är dom iallafall.
Vad beträffar den andra hälften så är du helt underbar vad du kan formulera. Fast med dom passningarna kunde du ju inte misslyckas. Jävligt bra skrivet för att komma från mig.

Six Pints of Bitter said...

Snälla "Miriam"... det har väl inte ett dugg att göra med så kallat kvinnoförtryck.
Men just i det här fallet är det ju faktiskt så att Ebba von Sydow spelar sjukt mycket på att hon är tjej - och hon utnyttjar det till bristningsgränsen.
Det är just sådana som Ebba von Sydow som gör att det över huvudtaget finns ett kvinnoförtryck.