There´s only one B in Brest.

Som liten parvel "lärde" jag mig att Europa var området mellan Brest och Brest. Alltså Brest vid franska Atlantkusten och Brest i Vitryssland, som då var gräns mellan Polen och Sovjet. Det här var mitten på 70-talet när någon intalade mig detta om Europa. Inte så långt senare blev jag vis nog att själv konstatera att Europa minsann sträckte sig ändå bort till Ural.
Den här sidan handlar om allt möjligt från Brest till bortom Brest.

27/2: Bögarna i Moskva igång igen. Sju av åtta rökte i sängarna. Kosovo, kriminalitetens högborg = Europas undergång.


27th of February:

Ni som läser den här spalten vet att antalet döda i trafiken samt att alkoholrelaterade dödsfall är overkligt höga i Ryssland.
Här kommer en till:
Enligt en talesman för parlamentets hälsokommitté dog cirka 400 000 ryssar i tobaksrelaterade sjukdomar förra året.
Det är rätt många det.

Jag kom och tänka på detta när "min granne" berättade att han bröt benet i Sochi förra torsdagen och hamnade på sjukhus i Svarta Havs-staden.
I hans rum på sjukhuset fanns åtta patienter.
Sju av dem rökte i sängarna.

Min granne stod ut i två dagar, sedan fick han hjälp av vänner att - med svårt brutet ben - sätta sig på ett tåg till Moskva.
Väl här transporterades han direkt från järnvägsstationen till sjukhuset där läkarna beslutade om omedelbar operation.
Det är inte bara skidbackar Sochi måste bygga och/eller förbättra till OS 2014.

Jag är fortfarande oerhört upprörd över att Kosovo utropat sig självständigt.
Blir det verklighet blir det, som jag skrivit tidigare, Europas undergång. Ni kan ju också gissa vilka EU-länder som omedelbart satte sig emot Kriminalitetens självständighetsförklaring:
Spanien, Grekland, Slovakien, Bulgarien, Rumänien och Cypern.

Naturligtvis, eftersom ett självständigt Kriminalitetens högborg sätter igång separatiströrelser över Europa; basker, katalaner, zigenare, turkar i de sex nämnda länderna.
Och, som sagt, vad händer om drygt tio år när muslimer är i majoritet i Holland, Skåne och andra större områden i Europa?

Mest illamående blir jag dock av att läsa förvirrade och verklighetsfrämmande svenska medier.
En krönikor skrev nyligen i Expressen om kosovoalbaner i Malmö som åkte runt på stan med flaggor i sina nedcabbade bilar.
Varför frågar sig inte denna krönikor och andra i media, varifrån och hur dessa kosovoalbaner plötsligt har fått pengar att köpa cabrioleter?

De flesta jag känner kan inte tjacka cab utan lån - och därmed en säkerhet.
Hur dessa "arma" människor som påstått sig ha "flytt" från Kosovo och tvingats "lämna allt" där nere, så snabbt fått råd att köpa cabbar är för mig en gåta.
Eller det är det inte egentligen.

Ty kosovoalbaner är inte utbildade, de har inga högstatus eller välbetalda jobb i Sverige eller någon annanstans.
Men ni kan ju ställa frågan till polismyndigheterna i Sverige, Italien, Serbien, England, Tyskland, Schweiz och diverse andra västeuropeiska länder... så garanterar jag att ni får samma svar överallt.
Och den som varit i Kosovo, sett och upplevt klansamhället... vet naturligtvis vilken katastrof en självständighet innebär.
INGET funkar där. INGET.

Det var länge sedan Moskvas bögar berördes i den här spalten. Detta så kära ämne... :-)
Men nu rör de på sig igen, det börjar ju bli vår.
Deras senaste - lönlösa - projekt är att de stämt Moskvas stad på drygt en miljon euro för att staden förbjudit de senaste årens Gay Pride och även årets.

Som ett brev på posten kom - naturligtvis - de vanliga kommentarerna om att "gayblod ska flyta på Moskvas gator" om bögmarschen genomförs.
Man kan tycka vad man vill om det.
För mig handlar det dock som vanligt om sunt förnuft:

Varför ska bögarna spöka ut sig och skrika på gatorna? Varför i h-lvete kan de inte ha sin älskog som de flesta människor; i sitt hem eller på andra privata ställen?
Jag har i alla fall aldrig krävt demonstrationer och parader för mina olika sexuella intressen. Jag känner heller ingen - icke bög - som gjort det.

Ingen har heller ännu lyckats tala om för mig varför just bögar ska ut och gapa på gatorna?

Bögar skulle inte ha några problem ens i ett homofobt land som Ryssland, om de bara betedde sig normalt och inte till varje pris skriker på uppmärksamhet.

Jag har sett en del brutna ben den senaste knappa två veckorna, men bilderna på Arsenals Eduardo da Silva gjorde mig väldigt illa berörd.

Dagens citat:
One of the advantages of being disorderly is that one is constantly making exciting discoveries.
- AA Milne


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

10 comments:

Anonymous said...

Du var ta mig fan en stor nolla. Snackar skit om kosovoalbaner och får dem att framstå som odugliga. Det verkar som du fått allt om bakfoten. Kosovoalbaner har ett mycket varmare hjärta än vad serber någonsin kommer att ha. Sen att vissa kosovoalbaner håller på med olagligheter är deras problem och inte ditt, men det innebär inte att alla gör det. OCH JAG ANTAR att det är detta du snackar om i din tröga text. Men en sak ska du ha klart. Vi Kosovoalbaner håller ihop. Vi skiter i pengar och spenderar allt vi tjänar. VARFÖR? Jo därför att vi en dag kommer lämna allt på denna jord och därför försöker vi leva livet till max. Du gör misstaget att lägga alla kosovoalbaner över en kant. Ska jag börja snacka om Serber så skulle du börja skämmas över dem. Och serber förtjänar att dö allihopa för man skär inte upp gravida kvinnor och dödar deras barn som aldrig hann födas. Hur mänskligt är det där??? Kosovo passar inte in i Serbien och kommer aldrig att göra det. Hur skulle det kunna göra det? Dem flesta serber är psykopater och tror dem är gudar. Om det någonsin har brutits mot regler så har serberna det rekordet. Kosovoalbaner har aldrig behandlats med respekt utan mer slavar. Serber är inget annat än tiggare. Åker du på semester så måste du muta dem jävlarna annars släpper dem inte förbi dig. Och här kommer någon och säger att vi är odugliga. Det märks att du kom ut från pappas rövhål och hans lögner om kosovoalbaner. Jävla korrupterade monster. Gud är stor och ni kommer alla få tillbaks för det ni gjort. ” Frukta inte oss, frukta Gud”

Six Pints of Bitter said...

Hmmm... intressant.
Du har naturligtvis din rätt att skriva din åsikt.
Men var påläst och snälla sluta med den kosovoalbanska propagandan, som ni(?) sysslat med sedan 80-talet.

* Belgrad gav Kosovo en stor del självstyre under Jugoslavientiden.
* Belgrad gav er rätt att ha egna TV-kanaler, egna radiokanaler, utbildning på ert eget språk, etc, etc, etc... allt detta stängde ni SJÄLVA under förevändning att ni var förtryckta.

Sluta med det där om uppskurna kvinnor. Du vet lika väl som jag att detta inte stämmer, utan bara är en del av den välsmorda och fungerande Kosovoalbanska PR-maskinen.

Du glömmer dock det viktigaste: Kovoso är Serbien och har alltid varit det. Ni har Albanien och varför flyttar ni inte dit, eller försöker assimilera er med serberna i Kosovo.
Ni är trots allt gäster i det landet.
Precis lika lite som Frankrike skulle lämna ifrån sig Normandie eller Tyskland Bayern, varför ska Serbien lämna ifrån sig Kosovo?
En - relevant - anledning, tack.

Hittills har ni Kosovoalbaner inte gjort mycket för försvara/bygga upp Kosovo, i synnerhet inte alla ni hundratusentals eller miljoner som inte ens bemöder att flytta hem igen.

En sak till: Jag har bildat mig min egen uppfattning om Kosovo och kosovoalbaner under minst 25 år; i Pristina, andra delar av Kosovo, Makedonien och praktiskt taget alla platser där det finns kosovoalbanska flyktingar, inte minst i Sverige.

Tycker inte du ska kasta sten i glashus heller... det ni gjort mot zigenare och mot serber i Kosovo sedan 1999 är mycket värre än vad serber gjorde mot er.

Serbien ska ha all skit för vad man gjorde i Kroatien och Bosnien under 90-talet. Och det har de fått.
Men Kosovo är deras land... och det är en annan sak.
Så sorry... jag har inte fått något om bakfoten.
Inget fungerar i Pristina eller övriga Kosovo. Det finns ingen industri, inget tjänstesamhälle, ingen "intellektuell sektor"... och det inte bara min åsikt, utan en samlad världslig bedömning av Kosovo.

Anonymous said...

Kosovo Albaner, det hörs väl på namnet för fan. ALBANIEN. Tänk om vi kunde ha en folkomröstning i Sverige om vissa grupper vara eller icke vara. Jag är rädd att det svaret skulle sätta sittande regering i en allvarlig kris.

Född i Sverige av svenska föräldrar och jag tycker också illa om Muslimer som ni vill vara. Ingen gillar er, det är bara att inse.

Anonymous said...

Ett svar till killen som tror sig veta allt om Serbiens och Kosovos historia. Tror du behöver komma tillbaks lite i tiden för att få en bättre bild. En gång i tiden så tillhörde HELA jugoslavien illyrerna. Därefter slog turkarna till och tog över det. Vad händer där efter??? JO albanien kom in och krigade mot turkarna och vår stora hjälte Skanderbegu vann kriget. Detta vill säga att i stort sett hela Jugoslavien tillhörde oss en gång i tiden samt delar av Grekland (till alla er som undrar varför grekerna inte tycker om albaner så är detta anledningen). Därefter slog turkarna tillbaks och vann kriget mot oss albaner och tvingade dem flesta som var katoliker att bli muslimer. De som vägrade bli muslimer mördades. OCh NU kommer er tid ni "jugoslaver" som tror er veta allt och som tror er bli bestulna. Ni tog ut turkarna och tog över stora delar av jugoslavien. Ni bestämde er för inte alls så länge sen att detta räcker inte så vi tar Bosnien också etc etc etc. Detta säger mig bara en ska "maktgalna".

Kom inte här och säg till mig att jag inte är påläst för det är du som behöver läxas upp. Och allt jag skrev om kvinnorna som blev grovt mördade av serber är sant. Absolut inget jag hittar på. Om du följde domstolen mot svinet Milosevic så drogs all fakta upp där och bilder samt klipp visades ;). Så snälla lek inte oskuldig ok. Och nu undrar du varför vi Kosovoalbaner inte lyckas med något ??? Hmm hur kan det vara möjligt. All gruvarbete vi gjorde gick till att fixa jugoslavein. Så med andra ord så levde ni på oss i Kosovo. Finns hur mycket bevis som helst för det där. Jugoslavien utan Kosovo är ingenting. Nu har ni även förlorat Monte Negro och börjar bli desperata, men jag förstår er. Som man bäddar så får man ligga. Man tar inte något som inte tillhör er och bäst av allt är att USA är på vår sida ;). Ni blev bombade en gång och kan lika gärna bli det ännu en gång.

Det är 10 år sen Kosovo var i krig och under dem 10 åren så har mycket hänt. Allt till det bättre. Nu när vi äntligen är självständiga så kommer det bara bli bättre. Äntligen har vi fått det som alltid tillhört oss och det kommer firas länge ska ni veta oavsett om ni gillar det eller inte. Med andra ord allt ni gör kommer skada er och inte oss. Varför??? Jo för ni har i princip hela Europa mot er ;)...

Och till alla dem som inte gillar Kosovoalbaner. Vad ska jag säga.. Get over it. Vi kan inte hjälpa att ni antingen haft problem med oss tidigare och förlorat eller för att vi helt enkelt är bättre människor än er.


Slutord... Get off my dick ;)

Anonymous said...

Kosovoalban, du borde nog lära dig nästan lika mycket historia som de som du anklagar för att inte kunna historien. Hade osmanerna tvingat er att konventera till islam genom att hota döda er så borde i kosekvensens namn alla serber, bulgarer och greker, som alla tillhörde det osmanska väldet, vara muslimer idag och alla etniska- religiösa krig i Balkan skulle ha undvikits.

Men osmanerna var mer humana än så! Så sluta med serbpropagandan om de onda turkarna och alliera er med er stora brödrarstat ( NATO:s tredje starkaste millitära makt)Turkiet som en motmakt till Serbien och Ryssland. Serberna är stolta ortodoxa, allierade med det Ortodoxa Ryssland. Lär er ni också att vara stolta muslimer och var inte dumma.

Anonymous said...

Är, liksom dig, upprörd över Kosovos självständighet.
Ytterliggare ett svart hål som våra EU-pengar ska försöka täcka, och framförallt - vilka regioner ska nu få bryta sig loss och bli egna länder?
Baskien, Katalonien, Nordirland, Skåne, Scicilien etc?
Om Kosovo får bryta sig loss, så bör man väl också ge tillstånd till de krafter i Vallonien och Flandern som vill dela upp sig och splittra Belgien?

Grymt bra och läsvärd blogg btw.

Six Pints of Bitter said...

Nima Daryamadj hade en objektiv och mycket läsvärd debattartikel om Kosovo nyligen.
Vissa bör läsa - och lära:

Kosovos frihet och Sveriges hyckleri

Tänk om Sveriges assyrier utropade Södertälje till självständig ministat.
Skulle Sverige gå med på det? Knappast.
Hur kommer det sig då att Sverige vill godkänna Kosovo?

"Självständighet" låter fint, och automatiskt känner man att de som är emot måste vara surputtar som inte unnar andra frihet. Men när jag läser på om Kosovo ser jag att serberna har en poäng.
Visst, det bor mest albaner i Kosovo, men hur har denna majoritet skapats?

Kosovo hade varit kulturellt och religiöst centrum för serber sedan 1100-talet när det 1389 invaderades av turkar och blev en del av Osmanska riket.
Tusentals serber lämnade Kosovo på grund av turkiska grymheter – albaner flyttade in i stället. Denna "albanisering" pågick fram till 1900-talet.

Exempelvis deporterades 200 000–400 000 serber mellan 1876 och 1912.
Under andra världskriget mördades 10 000 av albanska SS-trupper och 100 000 flydde. Mustafa Kruja, Albaniens premiärminister sa: "Vi bör se till att Kosovos serbiska befolkning rensas ut [...och skickas] till koncentrationsläger." Klart man drar då!

Senare såg Tito med flit till att albanerna blev fler i Kosovo eftersom "ett svagt Serbien innebär ett starkt Jugoslavien". Då livsvillkoren var bättre än i Albanien invandrade många albaner till Kosovo. Väl där hade de olika krav.
Det är som om en massa norrmän skulle flytta till Värmland, begära att norska blir officiellt språk och kräva ett självständigt norskt Värmland!

Kosovoalbaner fick igenom rätt många krav på 70-talet, som egen tv-kanal och universitet på det egna språket, men ansåg sig ändå vara förtryckta. Denna kolumn räcker inte för att skildra vändorna i 90-talets Kosovokonflikt. Låt mig bara sammanfatta att det inte var så enkelt som många i Sverige trodde (och tror), det vill säga att serber helt sonika började en etnisk rensning.

Albanska UÇK-gerillan, som i våra medier ofta beskrivs som frihetskämpar, kunde lika gärna kallas för terrorister. (USA ansåg dem vara just det fram till 1997.) Intressant nog drabbade UÇK:s våld inte bara serber utan även romer. Det har även bekräftats att de ibland gav sig på sitt eget folk för att få serberna i sämre dager!
När USA fick ett par byggnader raserade bombade man skiten ur Afghanistan och invaderade Irak.

Det gick för sig. Men när serberna "försvarade sig" bombades de sönder av Nato!
Omvärlden hycklar: Sverige skulle aldrig ge Lappland till samerna. Turkiet vägrar ge kurderna självständighet. USA skulle inte låta Siouxstammen utropa South Dakota till självständigt indianskt land.

Frankrike och Tyskland skulle inte drömma om att ge självstyre till franskmarockaner respektive tyskturkar, hur många de än må bli. Alla har de dock godkänt Kosovo. (Sverige är på g.)
Förstå mig rätt.
Jag avskyr nationalism, jorden tillhör alla och gränser är bara streck på kartan. Självklart har jag inget emot albaner och hyser inte varmare känslor för serber än andra balkanfolk.

Jag anser dock att de som flyttar till ett nytt land bör hedra det och bli en del av det i stället för att ta över det. Numerärt överläge förändrar inget, speciellt inte när det skapats genom eget eller andras våld. Det bor miljoner irakiska flyktingar i Syrien. Inte fan bildar de "Irakovo"?

En firande svenskalban sa till Aftonbladet häromveckan: "Detta har vi kämpat för i hundra år." Ska det tolkas som att planer på övertagande har funnits i beräkningen hela tiden?

Anonymous said...

" Men när serberna "försvarade sig" bombades de sönder av Nato!"

Skamligt att kalla försök till folkmord/etnisk rensning och fördrivning som "försvar"

Anonymous said...

Bra skrivet, A K.

Anonymous said...

Tja jag hoppas alla serber och övrigt folk läser detta så dem får en bättre bild av hela situationen och kan på så sätt hålla sin käft för en gångs skull.

Citererar det Jashar Berisha skrev i sin blogg.


"Men för att förstå hur allt denna lidelse kom till är det viktigt att se, maktförhållandet när fd. Jugoslavien då när allting började och gunga, vilka hade den största krigsmaskineriet.

Serbien med Milosevic i spetsen blev den som ärvde den stora och välutrustade armen som hete JNA, (Jugoslaviska folk armen). När den Kroatiska regeringen med Tudjman i spetsen ville gå vidare och utropade Kroatiens självständighet – svarade Milosevic med att kräva att varje serb i fd. Jugoslaviens skulle stanna i Serbien. Det var då kriget för stor Serbien började. Milosevic styrd av starkt nationalism, brutal som har var – tvekade inte att använda allt som skulle få denna dröm att gå i uppfyllelse.

Sedan blev det krig i Kroatien. Serber i Kroatien blev involverade i denna fruktansvärda krig och slutade som det gjorde. Massvis med serber lämnade eller blev tvungna att lämna Kroatien och flydde till Serbien.

Vad som hände i Bosnien och Hercegovina vet vi alla. Serberna hade största armen, hela tiden understödd från JNA. Ett sådan arsenal i Karadzic och Mladic händer skulle ge oss massvis med koncentrationsläger, Srebrenica mm. Både kroater och bosnier har besvarat denna terror, på olika sätt. Rensning har förekommit från alla håll, grymheter från alla håll. lidande från alla håll. Men vi får inte glömma den viktiga faktum att serbiska styrkor hade den största makten militärt att utöva mera våld och folkrensning, vilket de gjorde också.

Kriget i Kosova hade helt andra förutsättningar. Kosovas befolkning har alltid varit av majoritet albaner. Å andra sidan har alltid (sedan 1912) makten varit i Belgrad. I 20 år hade albaner i Kosova på ett fredligt sätt försökt få sina rättigheter. I 20 år har makten i Serbien bemöt dessa fredliga demonstrationer med våld. Jag var en av de som gick på gator och protesterade. I min famn har en fredlig demonstrerade kille 17 år dött av de serbiska styrkor, det var dagen innan jag gifte mig.

Hundratals demonstranter har dött av serbisk polis och militärer innan kriget började. När Milosevic kom till makten – tog han bort även den lilla autonomi som Kosova hade. Jag själv gick 10 mil till fots med tio tusen andra fredliga människor för att begära att få tillbaka Kosovas status och få tillbaka våra ledare som Milosevic hade fängslat. Det var kulor vi fick tillbaka.

En del serber som hade levt sida vid sida med albaner i flera decennier, blev nu maktens instrument. Jag hade en granne som var serb, han hade två söner och när Milosevic kom till makten blev båda två poliser och skräck för hela byn. Sedan kom UCK som ett svar på serbisk terror mot albans befolkning. Här är det viktigt att tillägga att under 20 år hade serbisk polis gjort vapeninsamling med tvång. Nästan varje albansk hus hade rannsakats letande efter vapen. Alltså den albanska befolkningen var i stort sätt utan vapen.

När UCK började synas, då började vapen komma in från, Serbien, Monte Negro, Bosnien, Kroatien och framförallt Albanien. UCK, hade inte svårt att värva medlemmar. Folket hade blivit förnedrade på alla sätt och vis. Sedan blev det som det blev. När Milosevic inte kunde hålla lägget under kontroll svarade han med massaker och fördrivning av folket. Kosova tömdes av befolkning och hamnade i Makedonien, Monte Negro och Albanien. Sedan kom NATO in i bilden, som tvingade Milosevic till reträtt.

När serbisk militär och polis drog sig tillbaka, drog sig även dem serber och andra som hade varit som hjälpande hand för Milosevic. Bakom lämnade polisen och militären en brinnande Kosova. Januari 2000 åkte jag till Kosova i en tjänsteresa. Med mig hade jag en svensk delegation och tyvärr – vi hade svårt att hitta någon hus som var hel. Vi såg massvis med byar som var het brända. Vi såg städer och stadsdelar som var jämnade med marken. Men vi såg även serbiska byar som hade blivit helt brända. Så vad hände.

När albaner flyttade tillbaka bara på några dagar efter NATO hade gått in i Kosova, svarade tyvärr albaner med hämnd genom att bränna serbiska byar och fördriva serbiska folk från Kosova. Detta är ett faktum som jag definitivt inte är stolt över. En del av serber samlades i Norra Kosova, bortom bron i floden Iber. Det är det som idag kallas för Norra Kosova och som är känd med att där bor serber.

Resultatet av detta fruktansvärda krig blev: 14 tusen albaner, barn, kvinnor, gamla och unga som hade massakrerats, dödats. Fortfarande finns det c:a 4000 albaner som är försvunna, ingen vet var de finns. Så gott som hela Kosova var i ruiner. Hur många serber blev dödat under kriget i Kosova vet jag inte. Men det är välkänt att c:a ett hundra tjugotusen serber lämnade och blev tvungna att lämna Kosova. Av de har ett par tusen återvänt och lever i Kosova.

Summan av detta blev att förtroendet blev kört i botten. Albaner i Kosova kan aldrig acceptera att leva under Belgrads styre, oavsett vilket erbjudande regeringen i Serbien föreslår albaner i Kosova.

Idag med facit i hand kan många komma med lösning och säga att om vi hade gjort si eller så. Visst, men vi är här nu. Det sägs att lika barn läker bäst. Kosova som land kommer att ta ansvar för alla sina medborgare. Serbien kommer att göra lika så. Inte att man alltid vill så men man är tvungen att göra så. När dessa två länder har uppfyllt dessa krav, kommer EU att öppna sinn famn för dessa två länder och då har integrationsprocessen hunnit en bit. Att få Kosova under serbisk styre är som att vrida tiden tillbaka. Alltså, det går inte.

Serbiska folket har lidit ett helvete under Milosevics regim, men andra nationer i fd. Jugoslavien har lidit helvetet i kvadrat. Tyvärr fortsätter befolkningen lida fortfarande av nationalister som använder alla metoder för att fästa sin makt. Serbisk folk behöver fred och ro som alla andra nationer.

Lott oss hoppas att Kosova är sista avsnittet i den sorliga romanen som heter fd. Jugoslavien.

Med vänlig hälsning
Jashar Berisha"