There´s only one B in Brest.

Som liten parvel "lärde" jag mig att Europa var området mellan Brest och Brest. Alltså Brest vid franska Atlantkusten och Brest i Vitryssland, som då var gräns mellan Polen och Sovjet. Det här var mitten på 70-talet när någon intalade mig detta om Europa. Inte så långt senare blev jag vis nog att själv konstatera att Europa minsann sträckte sig ändå bort till Ural.
Den här sidan handlar om allt möjligt från Brest till bortom Brest.

25/9: Staten tjänar på polisbevakning. Fem gripna är inget. Ointelligenta afghanska gubbar.


25 September 2007:


Spartak Moskvas möte med Häcken förra veckan har inneburit att jag haft stora problem att få förtroende både bland ryssar och expats när jag förklarat för dem att Häcken är ett lag från Sveriges baksida som betyder arsle.
Tro mig... men ingen har trott på mig att lagnamnet ett annat ord för arsle.

Å andra sidan är alla dessa tvivlare ursäktade; jag skulle också ha väldigt svårt att tro om någon inbillade mig att, t ex Hammarby, skulle möta ett lag som heter arsle eller låt säga k*k i Uefa Cupen.

Hursomhelst, så känns det som att detta BK Häckens besök har fått min trovärdighet att minska något.

Hammarby Fotbolls evenemangsansvarige (som också är känd för att sova mycket) har skrivit en lysande kontring på medias patetiska och eviga tjatande om att polisbevakningen av fotbollsmatcher kostar samhället och skattebetalarna så mycket.
Läs inlägget "SvD har gjort det igen" här.

Fem gripna efter derbyt mellan AIK och Djurgården är visserligen fem för många.
Men.
Nu är fotbollen som den är, väcker passion, kärlek och lidelse och så länge den gör det kommer det alltid att förekomma oroligheter i samband med vissa matcher.
Dock, fem gripna på ett derby som lockar 34 000 passionerande är INTE många. Procentuellt är det försvinnande lite.
Ni kan ju kolla hur många som grips - och hur mycket det vandaliseras - när kommunister, socialister och annat vänsterdrägg demonstrerar.

Jag och Mr J uppmärksammade att det söks kvinnliga läkare till Afghanistan.
Ahhh... äntligen lite jämlikhet mellan könen, trodde man väl kanske i sin enfald.
Nej, inte bland det där bergsfolket inte.

Afghanska män släpper nämligen inte iväg sina fruar till manliga läkare, utan det är männnen själva som går dit och berättar för läkaren vad kvinnan lider av för krämpor och hur hon känner och mår.
Ett barn - i större delen av den övriga världen - förstår att det blir rätt svårt för en läkare att ställa korrekt diagnos och medicering enbart på hörsägen av en ointelligent afghansk gubbe.
Dessa obildade gubbar har dock inte fattat att gå till läkaren är som att gå till frisören; man måste gå dit personligen om det ska bli något resultat.

Det är inte konstigt att det är aldrig i världshistorien har varit fred i Afghanistan, inte minst på grund av att den samlade intelligenskvoten där nere knappast når upp till...ja, jämför själva... men en normal dagisklass i väst är väl en relevant gissning.
Lyssnade på några afhaner på svensk radio häromdagen som grät om - och ljög ihop - historier att de minsann ville ha alla sina släktingar till Sverige.
Vissa av dem hade tydligen varit i Sverige i fem, sex, sju år, dock utan att kunna svenska, men det värsta av allt var att i samma program som de krävde sina enorma familjer till väst passade de på att spy hat och galla över Nerikes Allehanda, Muhammed-rondellhundar och hur Sverige skymfat Muhammed och islam.
Ehhhh...

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

13 comments:

Anonymous said...

Bra skrivet!

Anonymous said...

Klockrent skrivet!
" Vissa av dem hade tydligen varit i Sverige i fem, sex, sju år, dock utan att kunna svenska"
Inför krav på baskunskaper i svenska språket, annars *UTVISNING*!

Mr Ochakovo

Anonymous said...

Instämmer med föregående talare; det var längesen du skrev nåt så här bra!
Nu ser jag fram emot en blogg om kvinnliga skodon igen och inspiration ges här: http://www.mobilblogg.nu/cache/ttf/0eea57af20ee94822a.jpg
Foppatofflor som högklackade simfötter!!! Vad gillar du den?! :)

Anonymous said...

kommuniste, socialiset och vänsterdrägg. Ramlade på denna blogg, men en rasistisk facist utan några sympatiska drag är inget jag kommer att följa.

Anonymous said...

Vad är det för rasistiskt med att skriva kommunister, socialister och vänsterdrägg?
Kan du ge ett relevant svar på det?
Och exakt vad är "rasistiskt" och "fascistiskt" med att skriva om afghaner som 1) är så obildade att de inte tillåter sina fruar att gå till läkare, 2) inte kan prata svenska (eller holländska, som jag vet av egen erfarenhet), 3) kräver att få vara i Sverige, men samtidigt gnäller, hotar och attackerar svenskar och andra västerlänningar som har tryck- och åsiktsfrihet.
Du är inte dåligt korkad du.

Six Pints of Bitter said...

Känner att det nog är dags för några rader om kvinnliga skodon igen...
Men high heels-simfötter?!?!?!
Jag vet inte... Var finns de där att köpa?

Anonymous said...

Finns att köpa i Stockholm förstås. (Misstänker att de aldrig skulle ta sig över Rysslands gränser, va? Och inte på mina fötter heller för den delen!)

Six Pints of Bitter said...

Bra där... om du är den jag gissar att du är, så finns det andra high heels som passar mycket bättre på dig... :-)

Six Pints of Bitter said...

Du som "ramlade på" den här bloggen.
Du verkar inte ha förstått särskilt mycket.
Jag kommenterade det sjuka i att man söker kvinnliga läkare till Afghanistan inte för att de är läkare utan för att de kvinnor och afghanska gubbar inte tillåter sina kvinnor att gå till manliga läkare.
Dessutom, FAKTA är att det är socialister, kommunister och annat vänsterdrägg som vandaliserar och ställer till bråk när de "demonstrerar".
Vid dessa tillfällen är de alltid färre än 34 000, men det är ALLTID fler än fem som blir gripna och/eller arresterade.
Detta är fakta... och inget att bli upprörd över eller att förneka.

Anonymous said...

Det finns ett lag som heter Arsenal. Där kan vi snacka arsle.

Häcken är väl ett buskage.

Anonymous said...

Du anonymus , håller inte heller på Arsenal men jag undrar ....har du sparkat nån i buskaget nångång?

Anonymous said...

Jag är också anonymous men en annan :)

Hmm, hur många av de svenskar som vistas i Afghanistan lär sig språket där efter ett par år? Eller ska man inte jämföra?

Att skriva "...samlade intelligenskvoten där nere knappast når upp till..." måste betecknas som ytterligt fördomsfullt om det nu inte är rasism. Jag undrar dessutom hur mycket du har rest runt i landet för att bilda dig din uppfattning?

Ovan lär du bortse ifrån eftersom det är tydligt att du älskar en bitsk kommentar i din blogg mer än du älskar sanningen.

För övrigt är det också sanning att Hammarby inte ska spela i real madridlika vita hemmatröjor. Jo, jag har hört att du slogs för den uppfattningen. Helt otroligt...

//pacifistiskt vänsterdrägg

Anonymous said...

1) Nej, man varken ska eller kan jämföra... då svenskar i regel inte söker asyl eller bosätter sig i Afghanistan. Så det säger sig självt att det inte går att jämföra.
2) Har varit där två ggr, dock är det inget av de länder som jag betecknar att jag rest runt mycket i. Dock är min kunskap om landet garanterat större och bredare än majoriteten, så jag anser mig nog ha fog för uttalandet. Dessutom, räcker det med att se, läsa och höra vad som alltid hänt och händer i landet. Då ska vi ändå inte nämna de afghanska gubbarna och deras läkarbesök där de berättar om fruarnas krämpor.
Jo, intelligent.
3) Du är fel underrättad. Jag är av åsikten att ENDAST två lag i världen bör spela i helvitt; Real Madrid och Leeds United.
Dock ansåg jag att Bajen skulle ha spelat i helvitt när debatten stod mellan helvitt eller den gräsliga ljusgrönvita kakafonin vi vann SM-guld i.
Men det är ENBART i den debatten jag velat se Hammarby i helvitt.
Just nu vill jag att Bajen ska spela i exakta kopior av Wolfsburg.
4) "skönt" undertecknade... men "pacifism" och "vänsterdrägg" är varandras raka motsatser, så det varken går bra ihop eller ser bra ut i skrift... :-)