There´s only one B in Brest.

Som liten parvel "lärde" jag mig att Europa var området mellan Brest och Brest. Alltså Brest vid franska Atlantkusten och Brest i Vitryssland, som då var gräns mellan Polen och Sovjet. Det här var mitten på 70-talet när någon intalade mig detta om Europa. Inte så långt senare blev jag vis nog att själv konstatera att Europa minsann sträckte sig ändå bort till Ural.
Den här sidan handlar om allt möjligt från Brest till bortom Brest.

16/7: $1 000 natten och tsarfrukost för $700. Karaoke - hot mot socialistiska systemet.


16 July 2007

Precis som om inte priserna är sjukt höga ändå i Moskva, så fick stan för drygt en vecka sedan sitt dyraste hotell.
På Ritz Carlton, som byggts istället för rivna Sovjetikonhotellet Intourist, startar rumspriserna på $1 035.
Då ingår varken skatter eller frukost.

Det värsta av allt är att man inte höjer på ögonbrynen.
Cirka 5000 hotellrum på gångavstånd från Kreml har rivits de senaste åren, vilket innebär att enbart lyxhotell återstår och att stackars gäster får punga ut med $6
00-$800 för en natt en vanlig vecka.
Veckor när mycket händer skjuter dessa redan skyhöga priser i höjden.
Ni förstår kanske att Moskva inte direkt är en turistvänlig stad.

Ritz Carlton är visserligen ett magnifikt hotell. Lyx, lyx och lyx och en fantatiskt bar på taket med utsikt över Kreml ett stankast bort.
Men kostar det så smakar det.
Mr J var på "husesyn" på Ritz Carlton häromdagen.
Han berättade att sviterna kostar $17 000 / natten, att en simpel Mojito i takbaren kostar $35 och en flaska cognac av märket Courvoisier går på $28 000.

Vad säger man?
Ja, man kan väl tillägga att om man vill unna sig något extra efter en - förhoppningsvis - god nattsömn för över 1 000 US-dollar, så går det utmärkt att inta en tsarfrukost på morgonen.
Jag undrar mest över vad som ingår i denna frukost till det facila priset av 700 US-dollar.

Mitt Cska Moskva har jätteproblem. Jag led mig igenom ytterligare ett bakslag i helgen när vi torskade derbyt mot Dinamo med matchens enda balja.
Cska har nu åtta fighter i rad utan vinst. Vi ligger visserligen ännu på sjätte plats, det värsta är dock att ligan i år är så sanslöst jämn att vi enbart har futtiga fyra poäng ned till nedflyttningsstrecket.

Det har kommit nyheter från världens sista riktiga terrorstat, det socialistiska/kommunistiska Nordkorea.
Bland annat har privita karaokebarer förbjudits, eftersom de "hotar det socialistiska systemet".
Problemet är bara att inga vanliga nordkoreaner har råd att besöka karaokebarer (varken privata eller statligt sanktionerade) eftersom enbart korrupta socialistiska tjänsteman kan unna sig detta privilegium.
Förbudet ska enligt "ministeriet för folkets säkerhet" en gång för alla "krossa fiendens ränksmideri och för att fullständigt utmana dem som hotar det socalistiska systemets existens".

Ja, vad säger man? Låter ju verkligen friskt.
Mona Sahlins och andra socialisters ideologibroder, diktatorn Kim Jong-Il, är i alla fall "kreativ".
Tidigare har han bland annat "styrt upp" landets mode.
Då proklamerade en TV-kampanj att enbart fem manliga frisyrer skulle vara tillåtna.

Kampanjen betonade långt hårs "negativa effekter av den mänskliga intelligensens utveckling" eftersom långt hår bland annat "konsumerar mycket näring" och således "tar mycket energi från hjärnan".
Män rekommenderas nuförtiden att klippa sig var 15:e dag. Män över 50 år får dock ha längre än sju centimeter hår, men enbart om håret används för att dölja tunnhårighet.
Den bedömningens görs för övrigt av speciella klädpoliser.

Som ni säkert har sett på bilder, så är - naturligtvis - diktatorn själv undantagen alla sådana regler. Det är så det funkar i socialistiska stater.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

No comments: