There´s only one B in Brest.

Som liten parvel "lärde" jag mig att Europa var området mellan Brest och Brest. Alltså Brest vid franska Atlantkusten och Brest i Vitryssland, som då var gräns mellan Polen och Sovjet. Det här var mitten på 70-talet när någon intalade mig detta om Europa. Inte så långt senare blev jag vis nog att själv konstatera att Europa minsann sträckte sig ändå bort till Ural.
Den här sidan handlar om allt möjligt från Brest till bortom Brest.

17/5: "Internationalen" är terror. Zaporozhets och Sovjetpropaganda. Hur spelar man in på DVD?


17 May 2007:

Tycker att det hänt alldeles för lite de senaste dagarna. Inte mycket att skriva om eller kommentera. I alla fall inga roliga saker.
Det mest "upphetsande" är väl att våren kommit till Moskva och ett tecken på det är att Restaurant Scandinavias uteservering är packad med folk.
Häromkvällen var det 30 grader på kvällen och "alla" var verkligen där. Precis som det ska vara på Moskvas bästa vattenhål.

Såg ett gammalt nyhetsinslag på webben från första maj i Sverige och socialister som håller varandra i händerna och sjunger Internationalen.
Det gör mig verkligen illamående. Internationalen står för många människor för massmord på miljontals människor, förtryck, koncentrationsläger, diktatur och förnedring av människor.
Det är obegripligt att sådant får ske i Sverige, men det är förstås bara ett led i socialisternas historierevisionism av socialismens och kommunismens terror och massmord under 1900-talet, och pågående i bland annat Nordkorea och på Kuba.

På tal om kommunism så finns det en skön rysk kanal som enbart visar material från Sovjettiden. Det är filmer, nyhetsinslag och all annan smörja som propagandamaskinen tvingade på folket.
Häromdagen visades en presskonferens från 70-talet eller tidigt 80-tal där en gubbe pratade om samarbete mellan Ungern, Bulgarien och Sovjet.
Bland annat fanns planer på att utöka försäljningen av den ukrianska bilen Zaporozhets till Bulgarien och Ungern.

President Putins första bil var för övrigt en Zaporozhets. För er som inte vet så var denna "ukrainska folkbil" inget annat än ofattbart skräp, fullt i klass med östtyska Wartburg och Trabant, sovjetiska Moskvich och jugoslaviska Yugo.
Gubben på presskonferensen sade bland annat:
"Det är en mycket bra bil. Minst lika bra och jämförbar med Toyota".

Snacka om hjärntvätt på allra högsta nivå.
Toyota var visserligen inte av samma klass då som nu, men att jämföra med en Zaporozhets visar bara hur sjukt det är med socialism och kommunism. Och ännu sjukare är att det i Sverige fortfarande finns folk som tror på terrorsamhällen.

Jag vill verkligen spela in viss av denna "Sovjetnostalgi", men kan någon vänlig själ tala om för mig hur man spelar in på DVD?
Jag har en DVD som man kan spela in på, men instruktionen hur man ställer in den och kopplar ihop DVD:n och kabel-TV:n och programmeringen är helt obegriplig. Och då är ändå jag rätt teknisk.
Please, help!!!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

3 comments:

gravallvar said...

Det sägs att Trabant (denna fascinerande pappfigur som vissa kallar bil) har gått i graven. Men här nere har vi faktiskt inte märkt någonting av det.

Anonymous said...

На большее шведорасисты умишка не наскребли.

Anonymous said...

Hej Gary! Jag väntar på att du bjuder över mig till Moskva så ska jag som tack hjälpa dig med att spela in på DVD! /Örnen