There´s only one B in Brest.

Som liten parvel "lärde" jag mig att Europa var området mellan Brest och Brest. Alltså Brest vid franska Atlantkusten och Brest i Vitryssland, som då var gräns mellan Polen och Sovjet. Det här var mitten på 70-talet när någon intalade mig detta om Europa. Inte så långt senare blev jag vis nog att själv konstatera att Europa minsann sträckte sig ändå bort till Ural.
Den här sidan handlar om allt möjligt från Brest till bortom Brest.

8/5: Jo, indiern ligger kvar på Sheremetyevo. Rossignol ska inte göra handtorkar.


8 May 2007:

Jag kan meddela att Sheremetyevo-flygplatsens handtorkar inte heller får många poäng. Svag motorstyrka, ojämn fördelningen av luften (som knappt ens blir varm) samt att den slutar att arbeta om händerna ens kommer en centimeter utanför luftområdet.
Det är en Rossignol-handtork, vilket bevisar att företaget ska ägna sig åt skidor och inget annat.
1,5 poäng av 5 möjliga.
Att poängen blir så hög beror enbart på att den över huvudtaget fungerar. Jag har varit om att dessa maskiner inte funkar alls. Marco Polo-flygplatsen i Venedig, Hahn i Tyskland och Malaga i Spanien är sådana exempel.

Jag har tajmat mina resor dåligt på sistone. Missade till exempel både Boris Jeltsins lit de parade och dennes begravning och nu kommer jag att missa min favoritparad; firandet av Segerdagen (9 maj) i Moskva.
Jag gillar nämligen inte bara handtorkar, fotbollstabeller, järnvägsstationer, statyer och monument, breda gator och cricket, utan är också svag för diverse militäruppvisningar och firanden av olika slag.

Ni minns indiern (eller pakistaniern eller bangladeshiern eller sri lankiern) som jag skrev om 24 april. Jag kan meddela att han fortfarande ligger kvar på golvet på övervåningen på Sheremetyevo med sina sopsäckar, liggunderlag och täcke. Den här gången låg han dock och sov, ordentligt instoppad under sitt täcke.

Jag såg ingen Moscow Times, däremot låg det något ryskt magasin på liggunderlaget. Jag lade dit ett gammalt nummer av Veckans Affärer som jag hade läst i taxin.
Måste erkänna att jag kände mig lite som Karl-Bertil Jonsson och det känns att indiern (eller pakistaniern eller bangladeshiern eller sri lankiern) kommer att kyssa tidningen bara för sakens skull.
Alltså precis som den "sorgsne diversearbetaren" gjorde med Sartreboken på franska som denne fick på julafton av Karl-Bertil Jonsson.

Han har för övrigt fått sällskap på övervåningen av flygplatsen. Cirka hundra meter därifrån satt en afrikansk kvinna och skrev ett brev för hand. Också hon hade ett liggunderlag, men däremot inga sopsäckar utan hade sitt bohag i två väskor.
Och nej... jag förstår ännu inte varför man inte bara åker hem dit man kommer ifrån istället för att bo på Sheremetyevo.
Och om man nu - mot all förmodan - inte kan eller får åka hem, så kan man väl åka till något grannland så att man har nära hem.
Det är i alla fall så jag hade gjort.

Glädjer mig ännu mer åt Sarkozys seger idag. Vilken katastrof det hade varit om socialisterna och alla dess ligister, kommunister, anarkister, terrorister och annat slödder till anhängare hade vunnit.

Tills sist... så sörjer alla vi fotbollsfans idag Leeds United. League One för denna ärorika klubb är verkligen en skam.

No comments: