There´s only one B in Brest.

Som liten parvel "lärde" jag mig att Europa var området mellan Brest och Brest. Alltså Brest vid franska Atlantkusten och Brest i Vitryssland, som då var gräns mellan Polen och Sovjet. Det här var mitten på 70-talet när någon intalade mig detta om Europa. Inte så långt senare blev jag vis nog att själv konstatera att Europa minsann sträckte sig ändå bort till Ural.
Den här sidan handlar om allt möjligt från Brest till bortom Brest.

27/5: Naiva bögar får skylla sig själva. 20 år sedan Mathias Rust landade bakom Röda Torget.

27 May 2007:

Ni som läser den här spalten kan knappast ha blivit förvånade när ni idag läst om att bögarna fick ordentligt med stryk på Moskvas gator.
Det rann en del blod på gatorna från en dels näsor.
Och till skillnad från en del andra har jag svårt att bli upprörd.
Den så kallade gayparaden var inte tillåten. Bögarna fick aldrig tillstånd att demonstrera idag och visa av förra året så borde de vetat bättre och istället ägnat sig åt själva i någon enskild vrå.

Jag har absolut inget emot bögar.
Men.
De fick stryk förra året av irriterade människor och ALLA visste att polisen även i år bara skulle titta när folk attackerade gayfolket.

Bögarnas naivitet får mig att häpna och baxna.
● Det bor cirka 15 miljoner människor i Moskva. Demonstrationen samlade cirka 150 personer. Det är knappast så att man har överväldigande stöd bland ryssarna.
● Man försökte genomföra gayparaden på huvudgatan Tverskaya utanför stadshuset där Moskvas starke man, Yuri Lushkov, arbetar för att lämna en petition till denna.
Problemet är bara att nämnde Luzhkov knappast befann sig på sin arbetsplats denna högsommarsöndag.
● Det är just borgmästaren som förbjudit gayparaden flera gånger och kallat tillställningen "Djävulens påfund".
● I Ryssland finns andra problem som har högre prioritet än HTB-människors rättigheter.

Just det senare verkar många som uttalar sig i svenska medier ha svårt att förstå.
Dessa uttrycker sin avsky mot att ryska polisen inte skyddade bögarna, sin avsky mot vad som hände i Moskva.

Men vänta lite.
Vilka tror dessa att de är? Varför ska svenska så kallade värderingar automatiskt gälla i Moskva?
RFSL-människor uttrycker fasa över att folk med högeråsikter stod med lyfta högerarmar för att bemöta gaymänniskorna.
Men tydligen tycker samma RFSL att det är OK att vänsterextrema vandaliserar och slår sönder Stockholm och Göteborg med jämna mellanrum och att dessa vänsterslödder ALLTID försöker förhindra LEGALA demonstrationer i Sverige som inte passar dem själva.

Och... varken den rysk-ordodoxa kyrkan eller Moskvabor i gemen kanske inte uppskattar att folk står på lastbilsflak som pajasar och skriker ut sin sexuella läggning.

Inte heller i Moskva finns det för övrigt någon heterosex-parad med folk som skriker ut sin sexuella läggning, ska kanske tilläggas.

Kanske kan det någon gång i framtiden genomföras en gayparad i Moskva, men tills dess måste vissa människor faktiskt acceptera att Ryssland kanske inte är redo för något liknande just nu... och kanske aldrig blir det.


Nej, ursäkta... men i det här fallet har bögarna sig själva att skylla. De får helt enkelt ta sedan dit man kommer.
Och RFSL:s ledning bör kanske se agera mot det vänsterextrema slödddret i Sverige innan man åker till Moskva för att beklaga sig.

Själv så struntade jag i att bevittna spektaklet runt gayparaden, ty där till var det alldeles för bra väder.
Det blev beachen istället. På vägen dit stannade jag dock till på bron bakom Vasiliykatedralen för att drömma mig 20 år tillbaka när den tyska nörden Mathias Rust flög 800 kilometer bakom järnridån för att landa just på denna bro och iskallt taxa upp mot Röda Torget och parkera bredvid katedralen.
I morgon, måndag, är det exakt 20 år sedan Rust gjorde denna bedrift.
Och det coolaste av allt: han gjorde det på den dag Sovjet firade "Gränspoliserna/Gränsvakternas Dag".
Det känns som att denna yrkeskår gjorde annat än att bevaka sina gränser den aktuella dagen.

Läs om Gayparaden i SvD, DN, AB.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

10 comments:

Anonymous said...

Det enda som är häpnadsväckande är din naivitet. De här i dina ögon dumma bögarna kämpar för allas frihet inte bara bögarnas utan för varje ryss som på något sätt avviker från normen. Dessa bögar ska hyllas och äras som bärare av demokrati och för att de vågar ta de smällar som du din fegis inte vågar eller vill ta. Därtill är du alltför bekväm.

Ulf Gustavsson

Anonymous said...

Bögarna är utnytjade av de globalister som står bakom den sk. NWO-agendan och som till varje pris vill komma åt de Ryska naturtillgångarna. Bögdemonstrationen, statydebaclet i Riga och mordet på Litnivenko ingår i kampanjen att sabla ned Putins anseende i Väst och i sluändan tvinga Ryssland att öppna sina gränser för utländsk exploatering av olja och andra naturtillgångar.

Anonymous said...

Jag har i och för sig inget emot människor som du som tycker att bögar och andra oliktänkande i totalitära stater som Putins Ryssland endast har sig själva att skylla...
Men...
Du kanske borde tänka lite längre än ditt trångsynta bigotta trygga och invanda, fast det är klart, genom att läsa din infantila blogg så inser man att du nog inte kan det.
Eftersom du är dum i hela huvudet!

Anonymous said...

När jag läste detta blogginlägg och särskilt efter gårdagens vidriga oprovocerade våld i Moskva så är bilden tydlig. Ryssland må vara befriat från kommunismen men istället blivit ett renodlat fascshist land där oliktänkande och mångfald slås ner med våld och hat.

Särskilt intressant är alla ögonvittnen som berättar om hur kristna företrädare i Ryssland varit tongivande i hat- attacken och medverkat i misshandeln.

Bilden av en Rysk ortodox präst som står och hackar ett krucifix i huvudet på en deltagare i manifestationen säger mer om stämningen i Ryssland idag än om något annat.

Hade jag haft någon som helst anknytning till Ryssland som denna bloggägare verkar ha så hade jag inte känt så där värst mycket stolthet. Snarare hade jag avsagt mig mitt medborgarskap.

Anonymous said...

Mycket bra blogg. Helt rätt att bögarna fick på käften. Skulle vara likadant i Sverige också.

Anonymous said...

CRED TILL DIN MANNEN SOM VÄGRAR YTTRA SVENSON-STANDARD-ÅSIKTEN ATT HOMOSEXUELITET ÄR OKEJ, ÒCH ATT ALLA SOM ÄR EMOT HOMOSEXUELLAS RÄTTIGHETER SKULLE VA DUMMA ELLER "ODEMOKRATISKA". MAN UNDRAR OM DET FINNS NÅGRA NORMALA MÄNNISKOR KVAR I SVERIGE, NÄR ALLA SVENSSONS VERKAR VILJA GE HOMOSEXUELLA MER RÄTTIGHTETER. MITT RÅD: TOTAL FÖRBJUD ALL HOMOSEXUELL AKTIVITET! IDAG ÄR DET TILLÅTET I RYSSLAND, MEN NU VISAR DET SIG ATT DET ÄR FEL! SE RESULTATET: BÖGARNA KRÄVER MER OCH MER! DE VIL GIFTA SIG, SKAFFA BARN. DET ÄR SÅ OTROLIGT SJUKT! JAG ÄR SÅ TRÖTT PÅ ALLA SVENSSONS SOM ALLA TYCKER LIKADANT MEN KNAPPAST FATTAR ATT DET FINNS FOLK SOM HÅLLER PÅ TRADITIONERNA OCH SOM ALLTID KOMMER ATT TYCKA ATT TRADITIONERNA ÄR VIKTIGARE ÄN SEXUELLA AVVIKANDES RÄTTIGHETER!

Anonymous said...

Jodå, Anonym. Vi VET att det finns folk som "alltid kommer att tycka att traditionerna är viktigare än sexuella avvikandes rättigheter". Men vi brukar kalla dem för idioter. Det är koncisare.

Jag har inget emot traditioner (även om jag helst skulle vilja att traditionalister fick sitta på egna säten längst bak i bussen), men utan rättigheten att välja hur man ska leva sitt eget liv är ingen tradition värd ett ruttet lingon.

Anonymous said...

Ja, jag förstår vad du menar med att de kan verka naiva. Men jag tror knappast att de inte förväntade sig någon form av motstånd. Genom detta motstånd, även då det förmodligen blev så mycket värre än de flesta räknat med, ges de ändå massor med mediautrymme. Genom det slå ännu ett slag för demokratin, för det är ju i slutändan det som det hela handlar om. De står inte bara upp för rätten att paradera på gator och torg och visa sin sexualitet utan de står upp för yttrandefrihet, åsiktfrihet, rätten att leva sitt liv som man själv önskar och i sin helhet demokrati. Jag tror knappast att de ens trodde att de skulle lyckas ändra på Luzhkov åsikter och majoriteten av ryssarnas allmänna tankar i denna fråga på ett så enkelt vis som att lämna en liten petition. Men en sådan här aktion får uppenbarligen folk att öppna ögonen och det är det som behövs.

Anonymous said...

Du är pinsam. Folk som inte kan förstå att homosexuella har samma rätt som heterosexuella att visa sin kärlek är idioter. Känslokalla svin.

Anonymous said...

"Håller på traditionerna"Hur fan är du skapt?

Du måste ju uppenbarligen vara psykiskt labil eller ha några andra men..

Kanske är du gay själv och vill förbjuda homosexualitet för att du i ditt undermedvetna tror att det kommer hjälpa dig eller göra dig frisk..

Då måste jag berätta en sak, man blir aldrig frisk ;)

Önskar att man kunde få sätta sig ner och föra en riktig diskussion med dessa "traditionalister" och böghatare..
Men en diskussion är allt som oftast det sista dessa människor vill ha..
De mår dåligt och bara vill fortsätta hata..

Hur fan orkar man gå runt o hata hela tiden?

Det finns ju så mycket annat underbart att göra, som att suga kuk tex ;P