There´s only one B in Brest.

Som liten parvel "lärde" jag mig att Europa var området mellan Brest och Brest. Alltså Brest vid franska Atlantkusten och Brest i Vitryssland, som då var gräns mellan Polen och Sovjet. Det här var mitten på 70-talet när någon intalade mig detta om Europa. Inte så långt senare blev jag vis nog att själv konstatera att Europa minsann sträckte sig ändå bort till Ural.
Den här sidan handlar om allt möjligt från Brest till bortom Brest.

29/5: Gayparader har inte ett skit med demokrati att göra. Vad vill bögarna egentligen?


29 May 2007:

Den vanligaste kommentaren jag hört idag - såväl från tjejer som killar - är att gayparader sannolikt inte kommer att bli accepterat i Ryssland förrän kvinnorna här är minoritet.
Den dagen lär aldrig inträffa.
Å andra sidan är den här frågan inte riktigt så lätt heller.

Reaktionerna på mina rader om söndagens händelse har orsakat en hel del reaktioner och jag har blivit kallad både det ena och det andra.
Jag kan tåla och accepterar naturligtvis att folk har olika åsikter.
Men.
Det var demonstranternas naivitet jag kommenterade och jag är varken "trångsynt", "homofob", "idiot" eller "känslokall.

Däremot är jag realist.
Jag är fullständigt övertygad om att homosexualitet aldrig kommer att bli "accepterat" i Ryssland (och på en del andra platser) genom att man går ut på gatan och skriker om sin läggning.
De homosexuella kommer ALLTID att vara i minoritet och jag hävdar med bestämdhet att bögar också ska anpassa sig och acceptera detta.

Det jag blir förbannad på är att vissa homosexuella ska påtvinga och pådyvla allmänheten deras läggning.
Respektera istället att det finns föräldrar och andra som inte vill att deras barn ska se två män hångla på ett lastbilsflak eller i en park.
För oss heterosexuella så hänger något som kallas "förargelseväckande beteende" över oss om vi visar vår "kärlek" och våra luster och böjelser på allmän plats i västvärlden.
Varför ska inte detta gälla också bögar?

Det här handlar inte om att vara bög eller inte.
Problemet är bögarnas mindervärdeskomplex och "tycka-synd-mentalitet". Jag fattar inte varför homosexuella aldrig kan tåla kritik, inte kan acceptera andras åsikter om gaykulturen och varför bögar alltid tar allt personligt?
Vad vill man egentligen med sina gayparader, sina demonstrationer och sitt debatterande i media?

Vill man att folk ska acceptera att de idkar sex på allmän plats?
Bögar kan ha sex hemmet. De kan köpa bögporrtidningar i både Ryssland och Sverige. Det finns fler bögklubbar i Moskva än i Stockholm. Man kan söka kontakter på nätet, etc, etc.
Så vad vill man EGENTLIGEN?
Ha rätt att hångla på gator och torg?
Ha rätt att stå på lastbilsflak i läder och slicka varandras bröst offentligt?

Det har i alla fall inte ett skit med demokrati att göra.
Vill man värna om demokratin, så bör man vill i första hand agera politiskt och göra sig hörda i politiska frågor.
Inte exponera sin sexuella läggning.

Var var alla ni, som nu upprörs, för några veckor sedan förre schackvärldsmästaren Garri Kasparov och hans opposition stoppades från att demonstrera i Moskva?
Att gayparader skulle vara ett uttryck för att bygga demokrati är bara kvalificerat trams.
Det är inte demokrati att pådyvla andra människor ens sexuella läggning.
Jag skulle aldrig påtvinga andra människor mina sexuella intressen... således vill jag inte heller ha bögars (eller andras) läggning slängt i ansiktet.

Jag är övertygad om att gaykulturen (i alla fall i Ryssland) skulle utvecklas på ett annat sätt, om bögar idkar sin sex och sin läggning i hemmets lugna och mörka vrå, precis som majoriteten av världens befolkning gör?
Således var det fruktansvärt naivt av bögarna att genomföra en icke-tillåten demonstration i Moskva.

För övrigt börjar jag se fler och fler motivlackade bilar i Moskva. Häromveckan var det till exempel en Spartak Moskva-lackad Mercedes. Nästan varje dag ser jag en ny.
Ingen av de jag sett matchar dock den här den gamla Volgan.


Andra bloggar om: , , , , , , , ,

3 comments:

Anonymous said...

Hmmm du verkar ha ett rätt svagt demokratibegrepp. Oavsett vad du tycker om pridefester, IDAHO firande med mera så är dessa åsiktsyttringar och borde därmed omfattas av yttrande och mötesfriheten. Bara för att man inte gillar innehållet kan man inte säga att det inte handlar om demokratin.

Snarare är det just när man inte gillar innehållet man bör fundera lite extra på hur skyddar vi deras rättigheter.

Anonymous said...

Exakt... och hur skyddar Sverige åsiktsfriheten när alla vänsterdrägg gör allt för att förhindra högersympatisörer från att demonstrera i Sverige.

Sluta kasta sten i glashus.

Anonymous said...

Var i Köpenhamn för några år sedan med en liten grabb och hamnade på torget mitt inne i Köpenhamn där polisen stod posterad i varenda hörna.Något som minstingen snabbt uppmärksammade naturligtvis.Efter en stund fick man reda på att det var en form av pride karneval på gång och mycket riktigt så kom dessa män och kvinnor åkandes på stora lastbilsflak genom Köpenhamn med även fullt synliga könsorgan.Något som blev en aning invecklat att förklara för minstingen då man normalt inte beter sig på detta vis.Frågan är då varför de homosexuella gör det.Snacka om att skita i sitt eget hus.Patetiskt.

Fredrik