There´s only one B in Brest.

Som liten parvel "lärde" jag mig att Europa var området mellan Brest och Brest. Alltså Brest vid franska Atlantkusten och Brest i Vitryssland, som då var gräns mellan Polen och Sovjet. Det här var mitten på 70-talet när någon intalade mig detta om Europa. Inte så långt senare blev jag vis nog att själv konstatera att Europa minsann sträckte sig ändå bort till Ural.
Den här sidan handlar om allt möjligt från Brest till bortom Brest.

6/6: Heterosex-konsert i Moskva. Mordhoten mot Frisk var värre.


6 June 2007:

Ha den äran, Sverige!!!
Sveriges nationaldag idag och i den ryska huvudstaden firar man lämpligast denna dag på Restaurant Scandinavia.
Det blir alltid bra och lyckat. Idag kan man dessutom kombinera nationaldagsfirande med EM-kvalet Sverige-Island senare på kvällen.

Jag bara väntade på detta... cirka två veckor efter att den olagliga homosexuella demonstrationen stoppats i Moskva (läs: här och här), så blir det nu en konsert som stöder heterosexualiteten; "The March of the Sexual Majority".

Konserten kommer att inkludera minst tio olika uppträdanden, en utställning med erotiska fotografier, en fotomodellsession samt tävlingar med priser som ska stödja människor att "grow rich not only spiritually but materially".
Konserten bevisar bara att de flesta ryssar är emot homosexualitet. Orsakerna till detta är flera, men en är den demografiska situationen eftersom Rysslands befolkning minskar med cirka 700 000 människor varje år.
Bögar löser knappast den problematiken.

Kom att tänka på annan sak angående den avbrutna matchen Danmark-Sverige i lördags och danske supporterns attack på domaren. Det är spelarna som är idolerna och det är de som representerar vad fansen älskar och i många fall lever för.
Christian Poulsen är således den stora boven.

Media har gjort en jättegrej kring supporterns attack på domaren och att det skulle ha varit ett steg mot fotbollens död. Men man har glömt att sätta in händelsen i ett perspektiv.
Det är inte mer än två år sedan en av världens mest kända fotbollsdomare, svensken Anders Frisk, tvingades lägga pipan på hyllan på grund av åtskilliga mordhot efter att han visat ut Chelseas Didier Drogba.
I mina ögon var detta en större och värre dödsstöt mot fotbollen.
Det tycker tydligen inte media.

Fick ett sms från Mads som är i Vyborg nu. Han meddelar att han struntar i att åka till Riga och Lettland-Danmark ikväll. "We are out anyway and I am still mad at Poulsen and the referee", skriver han.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

No comments: